Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Ένα οικολογικό, ημι-μόνιμο κατάλυμα



Ένα οικολογικό, ημι-μόνιμο κατάλυμα για πληγέντες μεγάλων φυσικών καταστροφών, άστεγων, πολιτικών μεταναστών κλπ.

Μόνο μέσα στο 2008, οι φυσικές καταστροφές, συμπεριλαμβανομένων του κυκλώνα Nagris, το σεισμό Sichuan & τον τυφώνα Gustav, επηρέασαν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, αφήνοντας παράλληλα μόνιμα σημάδια στον πλανήτη και στερώντας στους περισσότερους από τους επιζώντες το βασικό τους ανθρώπινο δικαίωμα στη στέγαση.

Ως αρχιτέκτονας ασχολούμαι καθημερινά με το design και το σχεδιασμό λειτουργικών λύσεων που καλύπτουν ακόμα και τις λιγότερο σημαντικές από τις ανάγκες των ανθρώπων.

Ως πολίτης όμως, που βλέπει τον πλανήτη του να νοσεί κάθε μέρα και πιο πολύ και ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ζουν σε καθεστώς εξαθλίωσης, θέλησα να σχεδιάσω ένα κατάλυμα που δεν θα καλύπτει απλώς τις βασικές ανάγκες όσων έχασαν το σπίτι τους από φυσικά ή και άλλα αίτια αλλά και μια καινοτόμα πρόταση στέγασης με έντονα οικολογικό χαρακτήρα.

Το P.E.P. είναι ακριβώς αυτό: Ένα οικολογικό, παντός καιρού, ημι-μόνιμο κατάλυμα, σχεδιασμένο ειδικά για να καλύπτει όλες τις βασικές ανάγκες των κατοίκων του, για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα, παρέχοντας άμεση αλλά και επαρκή λύση στέγασης.

Το P.E.P. δεν είναι ένα απλό υποκατάστατο των σκηνών ή των μεταλλικών container που όλοι γνωρίζουμε. Είναι μια καινοτόμα, ήμι-μόνιμη οικιστική μονάδα που σχεδιάστηκε ειδικά, έτσι ώστε είναι υπόδειγμα:

Οικολογικού Χαρακτήρα: Υλικά χαμηλών ή μηδενικών εκπομπών διοξειδίου, μεγιστοποίηση ενεργειακών κερδών, ελαχιστοποίηση απωλειών ενέργειας
Αντοχής - Υψηλής απόδοσης υλικά & σφικτή δομή

Προσαρμοστικότητας & επεκτασιμότητας – Κλιμακωτό και σε μονάδες, εύκολο στη συναρμολόγηση, multi room structure

Ευελιξίας – Εύκολες προσθήκες, δυνατότητα έξυπνων συνθέσεων κ.α.

Χαμηλού κόστους - Άμεσα διαθέσιμα, προκατασκευασμένα υλικα

Υιοθετώντας οικολογικού χαρακτήρα λύσεις για την ικανοποίηση των αναγκών στέγασης εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη, μειώνουμε σημαντικά την επίδρασή μας στο περιβάλλον κάνοντας τον κόσμο μας καλύτερο μέρα με την ημέρα.

Πηγή:www.s-archetype.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου